Sådan trimmer du hække – Tips til succes

Kilde: Pixabay

Det er ikke svært at trimme hække. Faktisk kan det endda være en afslappende måde at komme ud i din have i et par timer.

Hvorfor trimme hække

Der er tre store grunde til at trimme dine hække. Trimning kan forbedre plantens sundhed ved at trimme døde sektioner, der kan invitere insekter eller sygdomme til resten af ​​planten. For det tredje, tro det eller ej, tilskæring af hække tilskynder dem faktisk til at vokse.

Hvornår skal man trimme

Det bedste tidspunkt at trimme dine hække sidst på vinteren eller det tidlige forår, før væksten er startet. Hækken er i dvale i løbet af denne tid og vil blive mindst påvirket.

Trim ikke i løbet af foråret, når de vokser aktivt, ellers vil du forhindre din hækstvækst. Trim heller ikke i sensommeren, ellers kan hæk starte en ny vækstrunde, der efterlader den svag, når vinteren rammer og muligvis dræber planten.

At trimme eller beskære

Dette afsnit er kun til udseende. Trimning er hurtigere og lettere end beskæring, når det kommer til hække, så hvis det prioriteres for dig, er du velkommen til at trimme hele tiden. Men hvis du vil have det bedste udseende, skal du følge dette råd .

Hække kan laves af mange forskellige typer planter som Thuja Brabant, kirsebærlaurbær, Taxus Baccata osv. Så se på bladets størrelse for at afgøre, om du har brug for at beskære enkelte grene, eller om du kan bruge noget hurtigere som elektriske hækstrimmere .

Hvis bladstørrelsen er større end en fjerdedel, skal du beskære de enkelte grene. Hvis det er mindre, skal du trimme det. Større blade vil skære sammen med grenene med en trimmer, og disse halve blade er grimme. Det afskårne blad vil sandsynligvis dø, men det vil ikke virkelig sætte hele planten i fare. Så igen, denne er personlig præference.

Trim siderne først, og giv dem en mild hældning. Med andre ord skal du sørge for at bunden er bredere end toppen. Hvis du ikke gør det, holder de øverste blade og grene sollyset i at nå de nedre blade, og til sidst vil de nedre lemmer dø. Dette efterlader dig med hække, der er tynde i bunden.

Når du er færdig med siderne, kan du trimme toppen. Der er et par valg her. Du kan vælge at gøre toppe firkantede, afrundede eller spidse. Valget er op til dig, og den eneste reelle forskel er din personlige præference.

Når du trimmer toppe, kan du tage den tekniske tilgang, eller du kan vinge den. Den bedste måde at være “sikker” på, at du har toppen af ​​dine buske lige, er at bruge stave og snor.

Add a Comment